Safety spotter

De Safety Spotter

De Safety Spotter ‘Herken de Gevaren’ is een praktische trainingsmethode in het herkennen van gevaren op de werkplek. De presentatie bestaat uit 12 stuks levensgrote cartoons van werkpleksituaties waarin diverse gevaren zijn verborgen. De deelnemer/cursist moet de gevaren na herkenning markeren. Daarna worden deze verder geanalyseerd en besproken. Deze methode kan gebruikt worden als LMRA training, Toolbox, aanvulling VCA of als leerzaam teambuildingspel. De Safety Spotter kan uitgebreid worden met aanvullende informatie over diverse actuele veiligheidsonderwerpen.

Klik hier voor het downloaden van het aanvraagformulier.

SAFETY SPOTTER TROFEE 2019

“Herken de gevaren” en voorkom incidenten.

Het spel wordt gespeeld rondom de Safety Spotter stand welke standaard vier verschillende werksituaties laat zien met elk ca. 9 gevaren.

Interactief Veiligheidsspel

Als interactief veiligheidsspel wordt gespeeld om de SAFETY SPOTTER TROFEE. De deelnemers werken als persoon of in een team en gaan aan de slag om zo snel mogelijk de gevaren te herkennen. Hoe sneller de gevaren worden gevonden hoe hoger men scoort. Verkeerd geplaatste markering worden omgezet in een tijdstraf van 30 seconden.

Deelname

Het spel “Herken de gevaren” kan in diverse varianten en mogelijkheden worden gespeeld.

 1. Een bedrijfscompetitie tussen afdelingen, vestigingen e.d. van een organisatie. Deze is geschikt voor alle bedrijven met meerdere afdelingen.
 2. Een branche competitie, tussen dezelfde soort bedrijven
 3. Een persoonlijke competitie tijdens NLVI evenementen

Teams

Het spel wordt gespeeld met teams van 3 personen. De teams kunnen worden gevormd vanuit een afdeling, vestiging of andere bepalende groep. Het spel wordt geleid door een onafhankelijke NLVI presentator of eigen presentator (optie). Deelnemers van het winnende team strijden onderling voor een persoonlijke Safety Spotter Trofee.

Moeilijkheidsfactor

Het spel kan worden uitgebreid met diverse moeilijkheidsfactoren;

 1. Noteer op de post-it buttons welke risico’s de gevaren opleveren.
 2. Noteer hoe de gevaren geëlimineerd kunnen worden.
 3. Noteer hoe de gevaren voorkomen kunnen worden.

Resultaten / uitslag

De resultaten worden door het NLVI verzameld en vermeld op de NLVI website. Op uitnodiging vindt jaarlijks een finale plaats op het NLVI Practicum. De winnaars van de finale ontvangen de Safety Spotter Team Trofee.

Wie is de beste Safety Spotter van Nederland?

Elk team van de beste 10 teams levert één persoon die een finale spelen voor de Safety Spotter Winner Trofee.

Deelnamekosten op locatie

 • Dagdeel € 1.750,00 exclusief BTW, inclusief reiskosten tot max. 100km.
 • Extra dagdeel op dezelfde locatie € 750,00.

Spelprogramma

 • Start: 09.00 uur. Vier werksituaties
 • Prijsuitreiking Trofee 12.30 uur.
 • Ontwerp 3D-poster met eigen specifieke bedrijfsrisico’s, op aanvraag
 • Benodigde ruimte minimaal 25m²

 

Nieuw: Safety Diner Pitch

Geen cursus of training maar wel zeer interessant en gewild zijn de NLVI Safety Diner Pitch, een platvorm voor het presenteren van nieuwe, maar ook bestaande interessante veiligheids-;;

 • producten
 • diensten
 • procedures
 • werkwijze
 • opleidingen
 • trainingen
 • enz.

Het NLVI biedt u gedurende ca. 15 minuten de gelegenheid tot presentatie of demonstratie.
Het NLVI zorgt voor bekendmaking en ruimte. Tevens verzorgen wij een hapje en drankje. De Safety Diner Pitches zijn ideale netwerkmomenten.
Inschrijven via de NLVI Agenda is verplicht.

Voor meer informatie en presentatie voorwaarden, bel Gilles van Zweeden 0622850102

Lesmethoden

Ook de piramide van Bales geeft aan, dat praktijktraining en educatie het beste leerresultaat oplevert. Juist bij veiligheidsopleidingen is een duidelijk positief effect geconstateerd ten aanzien van betrokkenheid, bewustwording en gedrag. Juist gedrag is een veelbesproken onderwerp in de veiligheidswereld. 
 
Het Nederlands Veiligheidsinstituut hanteert voornamelijk praktisch ingestelde lesmethoden welke zorgen voor een nooit te vergeten, aangename leerbeleving en……..wat wij nog belangrijker vinden is dat hiermee vroeg gestart wordt. Want alles wat in de zgn. inprentperiode wordt geleerd is medebepalend voor de toekomst. Positief gedrag aanleren tijdens de opvoeding en vroege leerperioden is effectiever dan pogingen daartoe op latere leeftijd, bijvoorbeeld bij intrede in het werkproces. Als treffende voorbeelden zijn de dagelijkse voorkomende onveilige situaties op de werkplek die door medewerkers, zelfs in het bezit van bijvoorbeeld VCA, veroorzaakt worden en uitmonden in ongevallen met letsel. 
 
De TNO Arbobalans 2016 laat weten dat meer dan 85% van de ongevallen buiten werktijd plaatsvinden. Voor het Nederlands Veiligheidsinstituut een goede reden om ook daar extra aandacht aan te besteden.
 
Om genoemde doelstellingen te realiseren heeft het NLVI inmiddels:
 • Het boekje NLVI ‘Veilig Tips Thuis’ (PDF)
 • Opleidingsprogramma’s voor de basisschool
 • Real Life Safety expositie (statisch en mobiel)
 • Kenniscentrum voor advies- en informatie
 • Organisatie Kinderveiligheidsdag (2e dinsdag in oktober/ sterfdag Samuel van Houten)

 

Arbo-Masterclass

“Beïnvloeden van gedrag”

Voor wie is de Masterclass?
Of u nu als solitair adviseur werkt, of een team met collega’s leidt, of een grote organisatie als geheel, de Arbo-masterclass ‘Beïnvloeden van Gedrag’ geeft u de nodige vaardigheden om het gedrag van anderen te veranderen. Deze Masterclass is ook zeer geschikt voor professionals die functioneren in een werkomgeving waar de formele autoriteit (deels) ontbreekt, zoals projectleiders, coördinatoren, aankomende managers en informele leiders.

TEAMBUILDING in “Herken de gevaren”

Het Nederlands Veiligheidsinstituut biedt teambuilding aan met de focus op veiligheid. Dit programma is maatwerk op uw organisatie. Indien u een creatief, resultaatgericht, communicatief en spannend programma wilt hebben met als doel teambuilding, dan is het zeker aan te bevelen om eens contact op te nemen. Een verrassend en onderscheidend teambuild-programma. 

 • Hoe veilig zijn wij bezig om het doel te bereiken?
 • Collegiaal……..wat is dat?
 • Aanspreken, kan dat wel?
 • Gedrag onder spannende omstandigheden?
 • En andere onderwerpen.............
Meer informatie
Onderwerpen

Vrijblijvende informatie

Ons pakket aan maatwerk-trainingen is divers. Indien u een training zoekt voor uw medewerkers, als professional of voor op school, dan nodigen wij u uit om eens per mail of telefonisch contact met ons op te nemen. Samen komen wij gegarandeerd tot een praktische training met resultaat. 

Direct per mail contact

Stuur uw mail naar info@nlvi.nl

Direct per telefoon informatie 

Bel direct naar 06-22850102 om ons maatwerk in praktische trainingen te bespreken.